Een mentorprofiel. Waarom eigenlijk?

Wanneer deelnemers starten met Floor krijgen ze de vraag om een mentor te kiezen. De mentor begeleidt de deelnemer vervolgens bij het veranderen van leefstijl. Je begrijpt dat een goede klik met de mentor een belangrijke factor is voor het slagen en volhouden van het veranderproces.

Een eerlijk en volledig gevuld mentorprofiel maakt het voor de deelnemer mogelijk om een goede keuze te maken. Daarnaast vergroot het ook de kans dat een deelnemer jou als mentor kiest. Kortom, zowel voor de deelnemer als voor jou heeft een goed profiel meerwaarde.

Een profiel aanmaken

Het aanmaken van een mentorprofiel bestaat uit de volgende drie stappen:

1. Maak een introductievideo van jezelf
    Een video spreekt. Deelnemers zien en horen met wie ze te maken krijgen en voelen direct een klik of juist niet. Feit is dat een goede eerste indruk een absolute voorwaarde is voor de start van een connectie.

Wanneer je video af is, stuur je deze naar support@floorhelpt.nl. Je ontvangt vervolgens een link naar je video van ons terug.

Lees hier hoe je een goede introductievideo van jezelf maakt.
  2. Zorg voor een goede profielfoto
    Minstens zo belangrijk als de video, is een goede profielfoto van jezelf. Jouw profielfoto komt overal terug op Floor en maakt het gebruik van Floor een stuk persoonlijker.

Lees hier hoe je een goede profielfoto van jezelf maakt.
  3. Schrijf een korte introductie over jezelf
    De introductietekst is bedoeld om jezelf voor te stellen en geeft de deelnemer een snelle indruk van jou als mentor.

Lees hier hoe je een goede introductietekst over jezelf schrijft.

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen, gaan we je mentorprofiel op Floor invullen. Zorg er allereerst voor dat je bent inlogt op Floor en volg daarna de volgende stappen;

1. Klik op "Mijn account" en kies "Profiel".
  2. Kies een profielfoto vanaf je computer door te klikken op "Upload nieuwe foto".
  3. Selecteer de foto die je wilt uploaden.
  4. Klik op "Opslaan" onderaan de pagina.

Nu gaan we je introductie en video toevoegen aan je profiel;

1. Klik op "Mijn account" en kies "Mentorprofiel".
  2. Voeg je introductietekst toe. Wanneer je jouw introductietekst toevoegt, dan zie je in het voorbeeld direct hoe dit er voor deelnemers uitziet. Is je tekst te lang? Dan is dit het moment om hem aan te passen.
  3. Voeg hierna de video-url toe die je van ons hebt gekregen. Heb je nog geen video; geen probleem. De video-url is optioneel, maar we raden je wel aan om deze video toe te voegen aan je profiel.
  4. En optioneel kun je ook nog drie unieke vaardigheden toevoegen aan jouw mentorprofiel. Hier lees je meer over het toevoegen van deze vaardigheden.
  5. Klik op "Opslaan" en je profiel is opgeslagen.

Nu heb je een volledig mentorprofiel waarmee je nieuwe deelnemers helpt een goede keuze te maken.