Onderstaand een aantal tips om een professionele profielfoto te maken voor je account op Floor en een aantal tips om de beste foto te kiezen.

Hoe maak je een goede foto?

Laat iemand een foto van je maken

Als je de mogelijkheid hebt, huur dan een fotograaf. Dit hoeft niet duur te zijn en is de beste manier voor een professionele profielfoto. 

Wil je geen fotograaf inhuren? Vraag dan een vriend/vriendin/collega (etc.) om een aantal foto's van je te maken. Het helpt als je iemand vraagt die je op een natuurlijke manier aan het lachen krijgt. 

De beste foto's zijn de foto's met een warme en vriendelijke glimlach. Het zorgt ervoor dat je toegankelijk en vriendelijk overkomt op deelnemers. 

Extra tip; de duurdere modellen smartphones hebben een portrait-modus. Dit geeft een mooi en professioneel scherpte/diepte-effect. 

Maak een "selfie"

Als niemand anders een profielfoto van je kan maken, dan is een selfie ook een mogelijkheid. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de selfie goed is. Niet elke telefoon maakt mooie foto's met de "selfie-camera".

Wanneer is een foto geschikt als profielfoto?

Omdat een profielfoto vaak maar klein in beeld komt, is het belangrijk dat je hoofd (met voorkeur vanaf de schouders) goed zichtbaar is. Een foto van je hele lichaam is daarom niet geschikt. 

Een verzorgd uiterlijk

Dit is misschien een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je professioneel gekleed bent. Je hoeft hiervoor niet strak in het pak, maar zorg er wel voor dat je er verzorgd uitziet.

Houd de profielfoto simpel

De profielfoto moet om jou draaien en niet om andere objecten of mensen. Vermijd drukke achtergronden of gebruik een hulpmiddel als remove.bg om drukke achtergronden te verwijderen. 

Selecteer een recente foto.

Ook dit is een inkoppertje, maar zorg ervoor dat je een recente foto selecteert. Je wilt niet dat deelnemers een verkeerd beeld van je krijgen.

Heeft u het antwoord gevonden?